söndag 11 november 2012

Fettucine alla burino

4 portioner

300-400g färsk tagliatelle
4 råa salsicciakorvar
200g smör
2 msk olivolja
200g skivade champinjoner
3 krossade vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin (färsk)
1 tsk fänkålsfrön
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
körsbärtomater
salt och peppar

Gör så här:

Koka pastan al dente.
Skala korvarna och stek innanmätet i hälften av smöret och olivoljan
tillsätt svampen, vitlöken, rosmarinkvisten och fänkålsfröna.
Häll på vinet och låt det koka ner en stund.
Häll på grädden, salt och peppar och låt det stå och puttra 10-15 minuter.
Rör ner den kokta pastan och tillsätt resterande smör och rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar